Mandala v modernom dome: ako si vybrať svoj vzor

Mandala v modernom dome: ako si vybrať svoj vzor

A čoraz viac mandál sa začalo objavovať v domácnostiach Európanov. Prečo „zamrznutá modlitba“ budhistických mníchov tak zaujala moderných obyvateľov veľkých miest a vidieckych domov?

Mandala nie je len posvätná. V skutočnosti ich pôvodne zobrazovali osvietení mnísi ako modely vesmíru alebo predstavy o ňom a každé znamenie a línia mali svoj vlastný význam. Dnes už nenesú takú silnú informačnú záťaž, no pri výbere mandaly je o nich lepšie vedieť.

Medzi najobľúbenejšie prvky mandaly patria:

  • Vonkajší kruh – ochrana pred všetkým zlom (veštenie, negatívna energia, zlo vo všetkých jeho prejavoch).
  • Vnútorný kruh – môže byť načrtnutý nejasne, ale pozostáva z rôznych prvkov. Vnútorný kruh znamená osvietenie, sebapoznanie, nirvánu.
  • Štvorec - v moderných mandalách sa tento prvok nevyžaduje, ale jeho posvätný význam je symbolom domu.
  • Lotosové lupienky alebo iné kvety – krása, očista.
  • Trojuholníky – pohyb, energia pre akciu.

Každá čiara a dokonca aj jej hrúbka má svoj význam. Je nemožné rýchlo pochopiť vedu kreslenia týchto maskotov. A nie každý má dostatok umeleckých schopností na vytvorenie obrazu, ktorý ozdobí interiér. Najlepšie je kúpiť si už hotovú mandalu.

Ako si vybrať šperky v podobe mandaly

Moderní psychológovia sa naučili používať tieto kresby vo svojej praxi. Veria, že takáto kresba alebo dekor na stene domu je cestou človeka k sebe samému. Pri pohľade na prelínanie a prvky znamenia môžete meditovať, zbaviť sa všetkých problémov a skutočne si oddýchnuť.

Mandala je skutočný maskot. Nebojte sa ho však vybrať. Toto znamenie samo o sebe nie je schopné priniesť negativitu alebo prilákať zlú energiu - každá mandala je nabitá dobrom a ochranou!

Ak potrebujete kúpiť hotový dekoračný prvok, odporúčame vám nepozerať sa na to, ako sa hodí alebo nezmestí do interiéru. Väčšina stránok a obchodov, ktoré predávajú tento typ produktu, dokáže vytvoriť dekoráciu na základe eseje alebo kresby, takže sa musíte riadiť svojimi pocitmi, na základe kritéria, či sa vám to páči alebo nie, a potom vaša mandala určite nájde ty!