Drevené mandaly na stenu

História tohto posvätného symbolu siaha tisíce rokov dozadu: magické vzory sa začali vytvárať od zrodu budhizmu a hinduizmu. Spočiatku sa mandala používala na obrady a počas meditačných praktík.

Účel mandaly

Chrámové budovy sú zdobené mandalami, maľované farbami alebo zobrazené farebným pieskom. Existujú aj mimoriadne krásne výrobky z dreva a dokonca aj oleje. Proces vytvárania každej mandaly môže trvať mesiace. Väčšinou po dokončení kreslenia jednej mandaly ju mnísi sfúknu a začnú vyrábať novú, pretože pre nich je tento proces meditáciou.

V modernom svete našli mandaly uplatnenie v psychoterapii – ako spôsob poznania svojej duše, tajomstiev podvedomia a uvedomenia si vlastného poslania.

Ak vezmeme do úvahy mandalu v každodennom živote, používa sa ako mimoriadne krásny a mimoriadny prvok interiéru. Tento hypnotický symbol dobre zmierňuje stres a vytvára harmóniu v domácnosti. Ľudia veria, že mandala je schopná splniť želania, slúžiť ako talizman proti nešťastiu a inšpirovať k dobrým skutkom. Mandaly sa stali talizmanom šťastia a symbolom estetiky.

Druhy mandál

Mandaly sú dvojrozmerné, ploché alebo reliéfne. Môžu byť vyšívané na plátne, kreslené na kamienky alebo piesok, vyrobené z kameňa a kovu. Bez ohľadu na materiál má však mandala vždy základný tvar kruhu, ako symbol skutočnej sily. Rôzne symboly majú svoj vlastný význam a dokážu v dome navodiť tú správnu atmosféru, dodajú mu útulnosť, osobitú etnickú príslušnosť a jedinečný štýl. Existujú aj drevené mandaly, ktoré sú vyrobené z paličiek rôznych veľkostí, alebo vyrezané na doske.

Dnes majú mandaly širokú škálu symboliky: vyriešenie určitého problému, naplnenie, zdravie, šťastie, pohoda, pokoj v duši atď. Často majú vzory indické vzory, ktoré spolu tvoria kvet.

Mandala na stene je taká fascinujúca, že sa na ňu môžete pozerať celé hodiny a nájsť tisíce nových detailov! Každý zo vzorov je umeleckým dielom. Sú vytvorené individuálne, so zvláštnou náladou, pretože majster vkladá do produktu jedinečnú históriu, inšpiráciu a špeciálnu energiu.

Ako si vybrať mandalu

Drevená mandala oživí každú prázdnu stenu. Môžete sa zastaviť pri akejkoľvek možnosti - všetky sú dobré. Napriek tomu, že všetky vzory sú odlišné, celkový obraz je rovnako harmonický.

Dekor sa dá jednoducho umiestniť na akúkoľvek stenu - ako obyčajný obraz. Pri výbere motívu obrázka je hlavnou vecou počúvať svoje vlastné pocity, aby ste pochopili, ako vás tento symbol oslovuje. Po prvé, mandala by mala niesť dobré a jasné emócie. To znamená, že vaša voľba je správna.