Strom života na stene nie je len dekoráciou

Takýto symbol si častejšie vyberajú ľudia, ktorí chcú posilniť rodinu posilnením vzájomného porozumenia, útulnosti a lásky v nej.

Prírodné drevo môže doplniť každý interiér, najmä v tejto podobe.

Strom života má skutočne veľa funkcií:

 

• spája generácie rodiny;

• dáva smäd po živote a úspechu;

• robí majiteľa vyrovnanejším a múdrejším;

• chráni dom pred negatívnymi energiami;

• pomáha zbaviť sa hádok a konfliktov;

• prispieva k pohodliu domova;

• poskytuje podporu počas tehotenstva;

• priťahuje šťastie a pohodu;

• stabilizuje zdravie.

 

Podľa slovanských presvedčení tento symbol chráni svojho majiteľa pred zlým okom a vyživuje rodinu pozitívnou energiou. Tradovalo sa z generácie na generáciu a znamenalo spojenie pozemského a nebeského.

Strom života úzko súvisí s rodinou: aj teraz existuje tradícia zobrazovať rodinu vo forme rodokmeňa. Toto kúzlo tiež symbolizovalo kontinuitu vývoja a nahradenie starého novým - ako nové listy každú jar. Ale jeho hlavným významom je ochrana domu a rodiny, pretože talizman zhromažďuje všetku pozitívnu energiu, skúsenosti a múdrosť predkov.

Nachádza sa tu aj Keltský strom života. Ľudia tých čias vnímali strom ako symbol života, pretože práve v lese nachádzali potravu, lieky a stavebný materiál. Pri príprave miesta na osídlenie kmeňa bol v strede ponechaný Strom života, ktorý znamenal jednotu a bezpečnosť. Práve v jeho blízkosti kňazi predpovedali budúcnosť a vodcovia zložili prísahu. Neskôr sa z posvätného stromu stal talizman, ktorý bol vyrezávaný na doštičkách a zobrazovaný na odevoch. Vetvy a korene Stromu života Keltov boli spojené do tvaru kruhu, ktorý symbolizoval nekonečnosť života a prepojenie všetkých foriem hmoty.

Verí sa, že Strom života odhalil tajomstvo runových symbolov a zjednotil všetky existujúce svety. V súčasnosti je zobrazovaný hlavne v škandinávskom štýle: s mnohými prelínaniami, ktoré symbolizujú večnosť.

Ak chcete chrániť seba, svoju rodinu a svoj domov, je lepšie umiestniť Strom života na stenu miestnosti, kde ho vždy uvidíte. Strom života si môžete ozdobiť podľa vlastného vkusu – ozdobiť ho pamätnými fotografiami členov rodiny, ktoré poslúžia ako počiatočné vetvičky a reprodukovať ucelený obraz Stromu života, alebo naniesť reliéfny obrázok pomocou CNC frézky. V každom prípade je to jeden zo spôsobov, ako ochrániť a posilniť rodinu - určite to prinesie harmóniu do domu a pomôže pri prekonávaní ťažkostí!