Ako vytvoriť harmonický interiér pomocou dekoratívnych stromov života na stene

Náčrt interiéru je takmer hotový, ale chýba hlavný spojovací prvok - symbol, ktorý upriami pozornosť návštevníkov kancelárie alebo hostí domu, spojí všetku skrytú symboliku farieb, textúr a dekoračných prvkov v miestnosti. Laconické stromy života na stenu sa často stávajú takým kotviacim prvkom harmonického dizajnu interiéru.

Z čoho sú vyrobené dekoratívne stromy života

Autori štýlového dekoru vyrábajú Stromy života v kruhu z HDF - High Density Fiberboard. Prírodné drevené vlákna sa lisovaním za tepla premenia na pevné pláty prírodného materiálu bez toxického lepidla. Hrúbka HDF dosky je 3 alebo 6 mm, čo vám umožňuje vytvoriť reliéfny vzor na stene alebo veľkolepý tieň vo výklenku. Maľovanie na stenu je jednoduché, pripevňuje sa pomocou obojstrannej pásky alebo tekutých klincov.

V arzenáli firmy KM DESING je 30 odtieňov, od antracitovej po bielu, ušľachtilé kresby štruktúry vertikálnej píly rôznych odrôd dub a orech. Dekorácia s priemerom od 33 do 88 cm je ekologická, bezpečná, štýlová.

Symbolika stromu života pre obytné a komerčné priestory

V akejkoľvek mytológii nesú stromy pozitívnu energiu. Dekoratéri používajú okrúhly dekor so stromom života na zdobenie obytných budov. Strom vyzerá harmonicky v obývacej izbe, v blízkosti jedálne, oproti vchodovým dverám, v detskej izbe alebo v malej spálni.

Pre harmonický dizajn rôznych spoločenských a obchodných priestorov je dôležité presne interpretovať symboliku Stromu života:

  • zdravie, sila a prosperita rodiny sú vhodné v materskej škole, v perinatálnom alebo diagnostickom centre, v ambulancii lekára;
  • symbol mystického spojenia vesmíru, reálneho a podzemného sveta, duchovného rozvoja je vhodný na výzdobu jogového štúdia, ezoterického centra, knižnice, IT startupu;
  • symbol finančnej pohody ozdobí obchod, pobočku banky alebo družstevnej záložne, realitnú kanceláriu, kanceláriu poisťovne alebo stavebnej spoločnosti;
  • nekonečná rozmanitosť a krása sveta ladí s interiérom salónu krásy, galérie, módneho butiku, konceptuálnej kaviarne.

Je dôležité dokonale zladiť odtieň nástenného panelu s pozadím steny. Biely obrysový vzor vyzerá krásne na tmavosivom, fialovom, zelenom pozadí a všetkých pastelových odtieňoch. Čierna vytvára tieňový efekt na bielej stene, dodáva interiéru dramatickosť v červených tónoch. Odtiene dreva sa vyberajú tak, aby ladili s tónom nábytku, rámy okien s dvojitým zasklením, vzor laminátu.

Už skôr sme písali, aké sú kritéria výberu stromu života