Ako harmonicky pridať do moderného interiéru drevené dekorácie

Životnosť a estetické vlastnosti dekorácie závisia od druhu dreva, z ktorého je dekor vyrobený. Nasledujúce sa považujú za najlepšiu možnosť:

• dub - spája vysokú pevnosť a krásnu textúru;

• breza - jej drevo je svetlej farby a vlnitého vzoru, v ktorom sú chaoticky rozptýlené charakteristické krúžky;

• buk - vďaka vysokej hustote je materiál odolný voči vlhkosti;

• lipa – skvelá na výrobu šperkov, má svetlý odtieň, ktorý časom nestmavne.

Na tvorbu šperkov môžete použiť akýkoľvek druh dreva, ale aj materiály z neho. Napríklad dobrá kombinácia ceny, odolnosti, nízkej hmotnosti a estetiky ukazuje HDF - doska s vysokou hustotou. Navonok a na dotyk je takmer na nerozoznanie od dreva a stojí oveľa menej.

Aký štýl interiéru skombinovať s drevenou dekoráciou

Prírodný dekor vyzerá skvele v klasickom interiéri. Nástenná dekorácia zdôrazňuje aristokratickú atmosféru. Neodporúča sa zneužívať umelé farby - je lepšie použiť transparentný lak a uprednostňovať prirodzený odtieň zdôraznený pôvodnou textúrou dreva.

K secesnému štýlu sú vhodné šperky z viacerých materiálov, akými sú drevo, sklo a kov. Ako motív je najlepšie zastaviť výber na abstrakcii.

Napriek svojej brutalite sa loft hodí k dreveným ozdobám. Tento dekor prináša do miestnosti prirodzené tóny. Dekorácia s kvetinovými alebo abstraktnými motívmi sa bude skvele vynímať na stene nad pohovkou.

Vo vidieckom štýle je žiaduce kombinovať drevo s inými materiálmi, ako je textil alebo keramika. Táto dekorácia interiér veľmi zútulní. Neexistujú žiadne obmedzenia na používanie drevených ozdôb v ekologickom štýle. Drevo je možné kombinovať s kamienkami, sušenými kvetmi alebo machom. Namiesto tradičných rámov je žiaduce použiť jutu alebo lano.

Drevené ozdoby pomôžu oživiť stručnosť minimalizmu. Prelamovaný alebo reliéfny dekor je na to ideálny, ale mali by ste sa vyhnúť preťaženiu interiéru. Na akcentovú stenu stačí použiť jeden produkt.

Drevené dekorácie sú ideálne na zdobenie interiéru domácnosti, kancelárie alebo verejného miesta - vždy vyzerajú moderne a esteticky!